Ny resa – nytt mål

02 February 2014 0 By admin

bolticveteraner

Sitter i detta nu på en buss mot Borlänge och lite allsvensk bandy så här på söndagskvällen. Igår och i fredags var jag med och följde IF Boltics veteraner med inslag av spelare från Otterbäcken och Mosserud bland annat. Vilket skönt gäng det var och det var kul att få se Pelle Togner bland annat, 59-åringen kan än.
Dessutom fick Pelle lira med en annan spelare från Nässjö, Ola Fedricson, det var en fröjd för ögat. Lägg till att Rickard Timmerklev smällde in en hörna och fri med samma målvakt inte gjorde några misstag. Det var en vistelse till vätterns pärla Motala som jag kommer bära med mig.

Bolticlaget vann en match, 6–3 mot Motala, spelade 8–8 mot Tranås och förlorade mot Västerås 4–10 och Lesjöfors 3–4. Den sistnämnda matchen kostade nog finalmöjligheterna. I Lesjöfors hittade vi spelare som Kaj Nordin.
Västerås stod i en klass för sig, bland annat innehöll laget Ted Andersson som slutade sin elitkarriär så sent som förra säsongen. Hans Elis Johansson, Micke Carlsson, Anders Carlsson, Lillis Jonsson, Patrik Anderbro. Bra spelare på varje position.
Västerås vann finalen mot Falun med 3–1.
Men säger som Rickard Timmerklev sa till mig;
– Fantastisk rolig resa, synd bara att vi förlorade mot Lesjöfors för annars hade vi nog varit i final. Men Västerås hade nog vunnit, de är såpass mycket bättre, sen är det en väldigt rolig grej med Veteran-SM. Vi kommer tillsammans igen och får snacka och det är en trevlig atomsfär på planen, annars hade det kvittat om det hade varit dålig stämning på planen.


Nu är bussen framme på Tunets IP.
Återkommer med bilder från Veteran-SM.