Magic Johnson – en sann idrottshjälte!

05 February 2014 0 By admin

Los_Angeles_Sparks

Det nya året fick inte direkt den bästa tänkbara starten, Los Angeles Times kablade ut nyheten att Los Angeles Sparks stod utan ägare, ägarfamiljen Madison ville inte investera mer i laget/klubben. Där stod man utan ägare och ligan blev tagna på sängen.
“Det här är en stor överraskning för oss” sa då WNBAs president Laurel Richie.

Det här kom i ett skede med fem månader kvar till ligastarten i maj. Många frågor kom på en och samma gång, hur blir det nu? Skulle WNBA gå in som ägare? Fanns det investerare som skulle tänka sig att gå in och räddade laget kvar i staden? Utan ägare fanns risken för att laget skulle försvinna, som tidigare WNBA-klubbar som hade förlorat sina ägare genom åren. För finns det ingen ägare (många upprepningar) upplöses laget/klubben.
Los Angeles Sparks är dessutom en av klubbarna som var med när WNBA drog igång i slutet på 90-talet.

I det här skedet försökte ligan att hitta en ny ägare/ägargrupp. Rykten började komma in om att de som äger och driver Golden State Warriors, skulle vara intresserade av att gå in som ägare och rädda kvar laget i ligan, givetvis i ett senare skede flytta det till Oakland, också Kalifornien.
Det skulle betyda inget mer “Beat LA” eller spännande möten mellan mitt Phoenix Mercury och LA Sparks, men åt andra sidan vad hade man att välja på? För ligan hade inte råd att förlora ett lag i ett skede där man kom från ett bra 2013 som hade inbringat nya fans, ökade publiksiffror och ett ökat intresse överhuvudtaget från media.

Därför blev jag oerhört glad och varm i hjärtat när jag fick bekräftat idag att laget blir kvar i Los Angeles. En ny ägarkonstellation går in och räddar kvar laget i LA, bland dem märks Earvin Magic Johnson. Snacka om idrottshjälte.
Det här är inte bara en bra nyhet för Los Angeles, det är också en viktig händelse för ligan, dambasketen i världen och för all damidrott i världen. Detta inbringar hopp och jag längtar verkligen efter säsongen som bara är fyra månader bort.


cparker

Candace Parker, LA Sparks, stora ledargestalt och stjärna, blev i helgen rysk mästare med UMMC Ekaterinburg. I det laget återfinns också Sue Bird, Seattle Storm och  förstås Diana Taurasi. Jag kan bara föreställa mig den enorma lättnaden som infann sig hos henne idag när det förkunnades att hennes lag blir kvar i Los Angeles.

Dessutom har vi om vi tittar på svenskt perspektiv en spelare i Farhiya Abdi, första svenskan i ligan. Jag tror att hon kommer att gå en bra säsong till mötes och kan komma att få mycket speltid.


Länk till presskonferensen där de nya ägarna presenterades; http://www.wnba.com/news/los_angeles_announcement_020514.html


Till sist; Vilken härlig dag och nyhet, nu jag kan gå och lägga mig med ett stort smile.