Phoenix och Mercury – jag saknar er!

13 July 2015 0 By admin

mercurydance

Det är i dag ett år sedan jag såg min andra hemmamatch med Phoenix Mercury, WNBA, live i US Airways Center. Idag en arenan som från och med den här säsongen heter Talking Stick Resort Arena efter det kasinot som ligger utanför Phoenix i Scottsdale, en förort som jag faktiskt har besökt. Det bor förövrigt 217 385 människor där, 17 385 färre än det målet som Umeå som kommun siktar på, 200 000 innevånare.

Jag minns den glädjen som jag tog med mig efter att sett laget spela i Chicago och min resa ut till den arenan, jag hamnade på fel buss från att jag klev av på Rosemont tågstation men hoppade av vid en hållplats och fick gå mot rätt riktning och där var det inte tal på några övergångsställen. Bokstavligen talat sprang jag över en trafikerad väg för att ta mig till Allstate Arena. Men väl framme var det absolut värt det.
Nåväl, jag återförenades med mina vänner på US Airways Center och lyckades få in min systemkamera. Dessutom fick jag nya Phoenix Mercury bekanta och ett par bakom mig bjöd in mig till dom under min tid i Phoenix.

Det är väl inte så konstigt att man längtar tillbaka till Phoenix, laget och ligan. Det är något speciellt med WNBA, som jag sa till en annan supporter till New York Liberty efter att jag hade besökt en bortamatch mot Liberty 2013, “Damspelarna har fortfarande hjärtat, den riktiga passionen och det är inte tal om någon girighet där inte”. Han höll med mig.

dt2 dt players coach mercurygladje