Derbydags – forza de orangea!

27 October 2016 0 By admin

Imorgon fredag är det dags för innebandyderby i Umeå, IBK Dalen möter mitt Iksu Innebandy. Matchen blir mitt fjärde raka derby som jag ser på plats, med andra ord har det blivit en vana att åka upp på dom matcherna, men även andra hemmamatcher förstås. Det är något speciellt med derbymatcher och det skapas en aura kring dom. Jag minns än idag (24 februari 2014, samma dags som OS-finalen i ishockey Sverige-Kanada) det första derbymatchen jag såg på plats, Beverly Smedenäs spikade igen målet och man vann med 4–0. Systrarna Iza och Frida Rydfjäll, Elin Tjärnström och Josefina “Kaptenernas Kapten” Eiremo svarade för målen. Närmare 1 840 åskådare på plats. IKSU förlorade faktiskt skottstatistiken i matchen, men vann det målmässiga.


derbykrossen

Bild på Josefina Eiremo efter mitt första derby på plats. Vilken glädje.


Dagens låt? Alicia Keys – Girl On Fire. En låt som spelades när Penny Taylor tackades av i samband med Phoenix Mercurys sista grundspelsmatch hemma den här säsongen. 35–åringen gjorde sin sista säsong i år och kommer att vara oerhört saknad. Hon har bidragit med så mycket till basketen och var bidragande till att Australien kunde vinna silver vid OS 2004 och 2008, 2012 var hon skadad när dom kom trea. 2016 i år åkte dom överraskande ur i kvartsfinalen redan.
Men sån är idrotten.
Lägg till tre mästerskap med Phoenix Mercury och en massa andra titlar, en fantastisk karriär som tog slut tidigare i höst. Tack för allt Penny!


Tills vi hörs nästa gång; Ha det gött!

Anders Bo Gunnar Andersson
Karlstad 10–27–16