Vilken härlig lördag

05 November 2016 0 By admin

Jag har upplevt en riktigt bra lördag i Stockholm. Resan tog sin början vid åttatiden imorse och vid halv elva kom tåget in i tid!
Väl framme på hotellet som jag övernattar på inatt, Quality Globen, fick jag rum direkt, det betydde att jag kunde förbereda min intervju med Eivind Möstl. Snacka om intervju, vi snackade i över en och halv timme. Mycket nostalgi och härligt tugg från Arvika Baskets storhetstid på 80-90 talet, då basketen var het i Västra Värmland och man radade upp SM-Guld. Andraplatsen i Europa 1991, det var fascinerade att få höra förberedelserna inför den säsongen. Wow.

Jag kommer att dela upp intervjun i olika delar och vi enades efteråt om att träffas igen och snacka mer basket. Det kommer med andra ord bli en uppföljning, mycket kul och intressant. För jag brinner för att återberätta om händelser och drömma mig tillbaka, bli nostalgisk.
Efter intervjun med Eivind Möstl, träffade jag Isabelle Widmark, jag gav henne lite UIK-prylar, apropå nostalgi. Programblad, lagbilder, SM-Guld affisch från 2005. Vi pratade mycket idrott och hur man kan göra för att vi ska ta steg framåt vad gäller tjej/damidrotten. För det behövs. Mer och mer upptäcker också tjej/damidrotten och det visades sig i den fotbollsmatchen vi gick iväg på, Hammarby mot Limhamn/Bunkeflo i elitettan, sista omgången och betydelselös då båda lagen redan hade kvalificerat sig för spel i allsvenskan nästa år, men ändå dök det upp över 1 000 åskådare, bra jobbat Hammarby.

Jag träffade på Rainer Fußgänger och en fotograf som visade sig vara från Karlstad och Värmland, Johan Dali, trevligt.
Det är alltid roligt och utvecklande med nya möten. Man får energi och blir glad på något sätt.


Efter det blev det en tur till Mariatorget och inköp av middagen, en calzone från bästa pizzerian i Stockholm. Kvalité i livet.


Nu ska jag möta upp ett tåg och peppa ett fotbollslag som har en lång resa till Luleå framför sig. De kommer in med ett tåg 22:33 och jag kommer att lyckoönska dom innan tåget tuffar vidare norröver.


Dagens låt? Sven Ingvars och Torparrock.


Tills vi hörs igen.
Ha det gött!

Anders Bo Gunnar Andersson
Stockholm 11-05-16