Underbara livet!

06 november 2016 1 av admin

bradeborn

Jag upplever mycket när jag är ute och reser och det tar jag med mig när jag återvänder till jobbet och jobbveckan. Många intryck som är speciella och kontakter världen över.
Det är inte bara klyschor, för det är verkligen så, idag upplevde jag en match som betydde oerhört mycket för de inblandade lagen. IF Brommapojkarna tog sig an Vasalunds IF och i potten stod direktuppflyttning till superettan 2017. Ett snöigt Grimsta IP välkomnade mig när jag med taxi ankom tio minuter innan avspark. Bilkön var lång och man märkte av att matchen i den sista omgången av årets norretta verkligen betydde allt. Båda lagen stod på 60 poäng innan matchen, BP hade bättre målskillnad och kunde bli seriesegrar på ett oavgjort resultat, det kunde inte Vasalund.

Jag fick ett väldigt bra mottagande av BP och i somras var jag där med Carlstad United, en av funktionärerna kände igen mig, jag gick fram till honom och vi började snacka som vi gjorde i somras. En väldigt gemytlig stämning infann sig över idrottsplatsen. Jag träffade även på en fotograf som jag brukar stötta på när jag är ute på bandymatcher. Jag gillar verkligen snacket oss fotografer emellan.
Jag fick några bra bilder och i halvtid tog jag mig till värmen i deras cafeteria, där hade jag fått ställa väskan. Från cafeterian såg jag större delar av den andra halvleken och fick se när BP ryckte ifrån och avgjorde seriefinalen, det stod 0–0 i halvtid, men i början av den andra halvleken gjorde man två snabba mål och därefter kunde man spela av matchen. På slutet kom också 3–0. Till glädje för många i samma rum som jag, det märktes att det betydde mycket. Jag gick ut när det återstod åtta-nio minuter för att få glädjen på bild. Jag märkte då hur många Vasalundssupportrar vandra ifrån arenan besvikna.

 

olofm

Olof Mellberg, BPs tränare, som var avstängd efter att ha blivit utvisad i förra matchen mot Nyköping, befann sig på mitten av huvudläktaren och tittade ut till glädje för spelarna som nedanför på planen dansade och hyllade Gullspångssonen.
Jag hängde sedan på till deras omklädningsrum och andades in glädjen.

Efter matchen fick jag skjuts till brommaplans t-banestation av en av funktionärerna som skulle åt det hållet. Vi hann snacka en hel del idrott och det var trevligt, det är vad idrott ska handla om. Det blir en hel del möten som berikar livet.

Väl på Centralstationen testade jag på ett nytt ställe som har tagit över Olerays plats. Där snackar vi mat i klass och till ett bra pris. Jag rekommenderar verkligen ett besök på Boston Grill. Snacka om gott.


På vägen hem från Stockholm hade det skett en olycka i Katrineholm vilket gjorde att tåget fick stanna i Flen i en timme. Men det är sånt som händer och förseningen är bara en fis i rymden om vi jämför med resan förra helgen.


Under BP-Vasalund fick jag upp ett meddelande från twitter och blev väldigt varm inombords. Jesper Colling, hade svarat för sitt första landslagsmål i U19-landslaget, innebandy,  och han tillägnade det målet mig. Snacka om värme och hjärta. Tack Jesper;
”Som lovat tillägnar jag mitt första landslagsmål till som kämpar mot MS!
https://twitter.com/jesper_colling/status/795273037838950400
#Tillsammans


Dagens låt? En av Vanessa Falks låtar. Hurt.
Den tjejens röst är fantastisk.


Ha det gött

Anders Bo Gunnar Andersson
På väg hemåt 11-06-16