inlägg 27 – vilken enorm lättnad och äntligen kom revanschen!

20 November 2016 0 By admin

Oscar Sander (just nu skadad), Tom Colling, Adam Colling, Anton Vestlund och Simon Sjögren var med säsongen 2013/2014 när Karlstad IBF föll i kvalet till Svenska Superligan mot Höllvikens IBF. Man vann serien i överlägsen stil och valde laget från Skåne i första kvalrundan. Men det blev ingen rolig historia då man förlorade i två raka matcher, 7–5 på bortaplan och 5–9 hemma. Därför var revanschlustan stor när vi mötte dom borta i andra omgången den här säsongen, och det började också bra med en 0–1 ledning efter den första perioden. Men i den tredje perioden föll vi ihop och inkasserade en 6–3 förlust.
Efter senaste förlusten mot regerande svenska mästarna Storvreta väntade Höllviken på hemmaplan idag, en viktig sexpoängsmatch. Två snabba mål i inledningen gav luft under vingarna. Först gjorde Erik Nilsson Allansson 1–0 och så kom Adam Colling igång med målskyttet igen, 2–0. Höllviken repade nytt mod och hade kvitterat innan hesa fredrik ljöd till pausvila.

I den andra perioden tog gästerna kommandot direkt och vändningen var fullbordad, men närmare 23 sekunder senare lyckades Samuli Hulkonen hitta rätt och vi hade 3–3. Målet var Samuli Hulkonen andra den här säsongen, man kan säga att han valde rätt match och tillfälle.  Fyra minuter gick och då var det dags för Adam Colling att hitta målet igen, brodern Tom, lagkapten, ville inte vara sämre och vi hade 5–3 efter 09:09. Då valde Höllviken att byta målvakt. man fick också spela fem mot fyra tätt inpå och under det spelet gjorde man mål när ytterligare en Karlstad-utvisning var på gång, en så kallad avvaktande utvisning.
5–4 stod sig perioden ut.

Höllviken kvitterade i början på den sista perioden, det var sedan tillknäppt, viktiga poäng stod på spel. Med nio minuter så kom dråpslaget, gästerna från Skåne tog ledningen igen. Det som inte fick ske höll på att hända, viktiga poäng var på väg bort från KIBF. Jag gick in i förrådet då. Men tittade ut när Höllviken drabbades av en utvisning. Vi kunde också ta till vara på det tillfället. Sebastian “Vålbergsexpresssen” Degeryd höll sig framför målet och kunde styra in en retur.
Efter målet och med två-tre minuter kvar försökte Höllviken att “maska” och tog sig lång tid på sig för att ta sig framåt. Men det straffade sig när Anton Vestlund bröt och kom löpande längs vänsterkanten, han spelade till Adam Colling som vände sig om och sköt 7–6. Då återstod det 1:31 av matchen.
Höllviken tog ut målvakten och satsade på en kvittering, men man lyckades inte med det och tre oerhört sköna och betydelsefulla blev kvar i Karlstad.

Direkt efter hemkomsten från matchen var det som ett lugn infann sig i mig, jag vart också mycket trött. Matcherna som denna tar väldigt på krafterna, det är bara så. Man lever sig in i det till 110 procent minst.

kanslan
Här är en bild på Adam Colling och Kevin Björkström efter avgörande 7–6 målet. Känslan.

IKSU visade ingen pardon när man besegrade Karlstad hemma. Nästa helg väntar Pixbo på bortaplan och jag är då på plats i Mölnlycke och följer den matchen. Det blir den femte raka matchen i Göteborg/Mölnlycke som jag bevittnar i seriespel när Pixbo står som motståndare. De fyra gångerna innan har alla slutat i förluster, det är med andra ord på tiden med en vinst.

Dagens låt? Take That – Back for Good, för snart är Amanda Delgado Johansson (IKSU) tillbaka i spel. Hon fyller dessutom år idag, 21 år, låten kom ut 1995, så där har ni kopplingen.