inlägg 36 – Nina Bärtschi show!

28 november 2016 1 av admin

Jag skev lite om IKSUs match igår mot Pixbo Wallenstam på bortaplan i Mölnlycke, idag har man gott omkring på arbetsplatsen och lett, det har varit en underbar dag. Men det är inte så konstigt efter att ha upplevt tre raka nederlag i Göteborg (Lisebergshallen, två av matcherna) och en i Wallenstamhallen.  2013/2014, 2014/2015, 2015/2016. Måste därmed rätta mig, för jag tror att jag skrev att det var min femte raka match som jag såg IKSU på bortaplan mot Pixbo. Ibland kan det bli fel med minnet, men det är tur att man rätta sig.

Första matchen var 2013/2014, den säsongen vann man hemma med 9–3 på hösten och gick fram som en ångvält. Men efter jul någon–gång kom man in i en svacka, förlorade hemma mot Karlstad 1–3, borta mot KAIS Mora 5–3, hemma mot Djurgården 5–10, innan matchen mot Pixbo kom. Mölnlyckelaget hade också varit inne i en svacka och tränaren då Jacob Bandling Melin hoppade av sitt uppdrag. In kom Jonas Eliasson.
Han förde Pixbo till fem raka vinster, däribland, den matchen som blev min första i Lisbergshallen. IKSU tog ledningen tidigt, Nathalie Jakobsson framspelad av Elin Tjärnström. Pixbo kvitterade omgående. I den andra tog dom också ledningen och i det läget fick IKSU chansen att kvittera i PP. Men istället för orangea mål så släppte man in två mål i eget fem mot fyra. Det föll ytterligare två mål i fel mål innan perioden var slut.
Matchen slutade 7–1 till Pixbo.

I slutspelet vann Pixbo med 3–0 i matcher.

2014/2015 debuterade Alice Granstedt i den orangea tröjan och passade fram till Elin Tjärnströms 4–2 reducering. Men Pixbo vann med 5–2.
2015/2016 spelades matchen i Wallenstamhallen. Camilla Lundin gav IKSU ledningen (Katarina Bjuhr). Ställningen var 1–1 efter den första. I den andra gjorde Pixbo mål och man kunde avgöra i den tredje med två mål till. Sara Helin var stor matchvinnare med två mål.

Men igår vart det en efterlängtad seger och en spelare som hade show på planen var Nina Bärtschi. Förutom att hon gjorde tre mål så bjöd hon på artisteri i världsklass. I den andra perioden fintade hon upp alla Pixbo-spelarna och la bollen i undersidan ribban. Den prestationen var värd ett mål, under hela matchen hade Pixbo svårt att få stopp på henne. Det var riktigt kul att se. Imorgon kommer jag upp med en intervju med henne på orangearapporter.se
Där snackar vi wow! Jag är mycket en hejare av kollektivet och laget, men ibland kan man kära ner sig i individuella prestationer och Ninas match igår var riktigt bra. Hatten av.


Dagens låt? Mycket Oasis nu. Oasis – Champagne Supernova


Jag återkommer imorgon.

Tills dess; Ha det gött!

Anders Bo Gunnar Andersson
Karlstad 11–28–16