Lisa Dahlkvist, fotboll, Sverige.

14 februari 2017 0 av admin

lisad

Lisa Dahlkvist, fotboll, Sverige.

Gjorde fyra säsonger i Umeå IK, 2006-2009. Under de åren körde jag och hon ”Dahlkvist hörna” på uikfans.se, det blev ett trevlig inslag på sidan. Spelade 2010-2011 i Göteborg innan det blev spel i Tyresö 2011-2014. Hösten 2014 var hon i norska Avaldsnes IL (efter Tyresös konkurs) innan hon återvände till Örebro 2015. Under sommaren bar det av till Frankrike och PSG. Där blev det en säsong, sommaren 2016 var hon tillbaka i Örebro.

Sommaren 2016 blev hon stor hjälte när hon avgjorde OS-kvartsfinalen mot USA på straffar och följde upp det med att på klassiska Maracanã i Rio ta oss till final, den matchen avgjordes också från elvametern och Lisa slog den avgörande straffen då också. Två straffavgörande och jag bevittnade den senare på plats, vilket drama.
Finalen blev också magisk, även om det blev förlust.
Tack för allt du gjorde för Umeå IK, Lisa, och för uikfans.
Jag ser fram emot kommande säsong, lycka till.