Lördagsinlägg – jag är tillbaka!

08 april 2017 0 av admin

I höstas började jag och blogga igen efter en längre tids uppehåll. Det varade i någon månad, sedan tittade lungiflammation/mykoplasama förbi och höll mig mig sällskap i två månader. Det tog på krafterna och jag hade svårt att sova om nätterna. Jag har velat börja och skriva igen efter att jag blev frisk, men jag har inte kunnat strida till handling.

Den senaste tiden har man fyllts av energi från solen, kollegor och livet runt omkring. Därför gör jag ett nytt försök med att skriva här och jag kommer att bjuda på det ena äventyret efter det andra. Närmast i tiden kommer jag att resa upp till min andra hemstad Umeå, jag blir där från långfredagskvällen till tisdagsmorgonen. 14-18/4.  SMHIs tiodyngsrapport lovar mulet och minusgrader. Men jag kan lova Umeå att jag kommer med värme och ett leende större än störst. Något som behövs i dessa tider av mörker i vår omvärld, hat och annat som skrämmer oss.


Om snart en månad drar dessutom världens bästa basketliga igång för 21:a gången, jag talar givetvis om WNBA. Vi går emot en väldigt spännande och jämna säsong. Jag har fått rapporter om att det många lag kommer att kunna vinna i år. Sen att mitt lag Phoenix Mercury har knutit till sig Penny Taylor till ledarteamet, det är strålande. Hon avslutade en mycket framgångsrik karriär som spelare i höstas när Mercury åkte ur i slutspelet mot Minnesota.
Mitt mål den här säsongen är att jag ska se varenda match som spelas, många direkt när de spelas men väldigt många i efterhand, liveaccess, är en väldigt bra tjänst och det kostar inte mycket. När WNBA drar igång så känns det som sommaren är här. Det går hand i hand.


IKSU innebandy vann idag borta mot Pixbo och vid vinst nu på tisdag är man klara för final i Globen. Sedan förlusten hemma mot Täby den 30:e oktober, har den orangea maskinen inte förlorat någon match. Idag är man uppe i 24 matcher utan förlust. 23 vinster under ordinarie tid och en oavgjord (där det blev seger i sudden). Imponerande.
Som laget spelade idag, stundtals, efter första perioden. Då ser jag inte att Pixbo ska vända och ta sig till final. När jag sätter mig på tåget upp på fredag, då vill jag göra det utan att behöva ha ångest över en eventuell femte och avgörande match på söndag. Seger på tisdag, tack!


Imorgon söndag kommer jag att starta med en ny sak på bloggen. Söndagsintervjun. Jag snackar med någon, helt enkelt. Ett samtal om vad som helst.
För jag vill utveckla det här på sidan, det är något som jag gillar att hålla på med, föra samtal och kunna berätta om allt mellan himmel och jord.


På återseende.
Tills dess;

Ha det gött.
Älska livet och #tillsammans gör vi något bra av världen!

Dagens bild:
kungcornelia

Bilden föreställer ”Kung” Cornelia Fjellstedt från mötet med Pixbo förra året, en match som vanns med 5–7. Det finns bara en ”kung” Cornelia. Bollkonstnär av rang.


Anders Bo Gunnar Andersson
Karlstad 8/4-2017