Fotboll ikväll – klassiska Molkoms Idrottsplats

28 juni 2017 0 av admin

I söndags besökte jag Brunna Idrottsplats i förorten Botkyrka, Stockholm. Den hade en väldigt fin gräsmatta, i klass med Spånga Idrottsplats, båda i Stockholm och naturgräs. Ikväll väntar en utflykt från Karlstad till metropolen Molkom och Molkom Idrottsplats. Hemmalaget IF Nyedshov har hemmamatch i heta division 6 södra, Värmland. Gästar gör Edsvalla IF, en förening som har fostrad fotbollsspelare som André och Eric Jernberg. Nyedshov toppar publikligan och serien. Faktum är att man är det division 6 laget i Sverige som drar mest åskådare.

Jag har faktiskt förbeställt en gul IF Nyedshov-tröja i storleken ”Lasse”.

Till matchen. På nio matcher har de gula hemmakämparna gjort 13 mål och släppt in åtta (tre av dom en w.o förlust, den kom mot tvåan i serien IFK Heden, bortaplan. Man toppar serien på 19 poäng (sex vinster, tvåa är IFK Heden 17 poäng och en match mindre spelad). Matchen slutade 0-4, innan det blev ett skrivbordsärende). På hemmaplan är IF Nyedshov obesegrade, fem matcher och målskillnaden 6-0. Imponerande. Ingen insläppt mål hemma på 450 minuter. På bortaplan har det blivit en seger, en oavgjord och två förluster, 7-8 (varav den nyss nämnda 0-3, w.o). I premiären mötte man kvällens motståndare Edsvalla IF, den matchen slutade 1-1. Carl Forsberg nätade för Molkomsgänget i den 54 matchminuten. Lars Öhberg kvitterade 17 minuter senare. Edsvalla hade minuten efter Nyedshovs ledningsmål fått en spelare utvisad. Värt att notera är att den tidigare Karlstad IBF-backen Andreas Bengtsson är lagkapten i Nyedshov. Dessutom när vi är inne på tidigare KIBF-spelare, så har Jesper Karlsson gjort två av ”Hovets” mål.

19.00 börjar matchen på Molkoms Idrottsplats och snittet ligger på imponerande 232. Toppen är mot Deje IK, den matchen lockade 310 åskådare, lägst antal åskådare kom till matchen mot FBK 3, 194.

Jag lovar att försöka komma med en matchrapport och lite bilder ikväll.

På återhörande.

Anders Bo Gunnar Andersson

Karlstad den 28/6-2017.