Mitt besök på Molkoms Idrottsplats

30 juni 2017 0 av admin

ifnyedshovedsvalla15

Jag blickar upp mot väggen i mitt rum och tänker på alla dom idrottsarenor, planer, platser som jag har besökt genom åren. Det har varit många spännande möten och hade det inte varit för idrotten så hade inte mitt liv varit så innehållsrikt som det har hittills varit. Med andra ord, jag har idrotten att tacka för mycket.

I onsdags efter ett pass på jobbet så bar det av till Molkom och Molkoms Idrottsplats, bygdens stolthet IF Nyedshov i division 6 södra, hade hemmamatch mot IF Edsvalla. Jag hann precis i tid till matchen och vilken atmosfär jag möttes av, det var äkta på något vis, man kände oset från grillen och det andades optimist i bland publiken. Spelet svajade lite fram och tillbaka och efter den första halvleken så var det mållöst. I pausen blev det en Hovet-meny. Hamburgare och en dricka, fanta och tillbehör till burgaren i yttersta klassen. Väl värd dom 50 riksdalerna som det kostade.

ifnyedshovedsvalla21

En fast situation i början på den andra halvleken ledde till att gästande Edsvalla kunde ta ledningen. Niklas Gustafsson hittade rätt.
Just då kändes det tungt för dom gula spelarna i hemmalaget. Då klev Daniel Juhl fram och slog en hörna som fick publiken att hoppa av glädje, Nyedshov hade kvitterat. Carl Forsberg nickade in hörnan, han hade därmed gjort mål för andra mötet lagen emellan. Det var nämligen han som gjorde målet i premiären borta i Edsvalla.

ifnyedshovedsvalla28

Målet gav energi till hemmalaget som pressade på för ett segermål. Men det ville sig inte. De bägge lagen fick nöja sig med en poäng.
Så hur var mitt första besök på Molkoms Idrottsplats? MVG, jag återvänder mer än gärna till idrottsplatsen som uppfyller mina krav på hur en idrottsplats ska se ut. Den ska framförallt ha en själ och det har verkligen Molkoms Idrottsplats. Sen är närheten till naturen ett stort plus, Strandvallen i Mallbacken är ett annat bra exempel på det. Det finns ett stort hjärta i Molkom, man lever verkligen för ”Hovet”.
Förhoppningsvis kommer alla spelarna, supportrarna och eldsjälarna få jubla senare i höst, målet är nämligen att ta klivet upp i division fem. Det vore kul för fotbollen i Molkom och locka ännu mer åskådare. Redan idag toppar man publikligan för alla division sex serier i Sverige. Snittet ligger på imponerande 225.

Anders Bo Gunnar Andersson
Karlstad 30/6-2017