Förebilder 1.0

07 april 2018 0 av admin

Förebilder i livet. Personer som jag ser upp till, eller som på något sätt har gjort intryck på mig.
Det är inte så lätt som det låter, men när jag tänker på det, då ploppar några namn upp.
Jag kommer att återkomma här på bloggen med några namn till. Men jag börjar med tre stycken.


– Diana Taurasi.
En av världens bästa basketspelare genom tiderna. En stark person som har uträttat mycket för idrotten basket. Fyra olympiska guld, tre WNBA-titlar, tre college-mästerskap, många europa-titlar, listan kan göras hur lång som helst. Lägg till att jag har sett henne spela två OS (London 2012 och Rio 2016) och WNBA-matcher, hemma som borta för Phoenix Mercury. Dessutom en all star match på hemmaplan i Phoenix 2014.

Jag höll på och glömma bort en video som handlar om henne och hennes uppväxt i Kalifornien, Just a kid from Chino, From Somewhere: Diana Taurasi. Den spelade jag upp när jag gick till uppkörningen och kunskapstestet. Prov som gav mig mitt körkort. Under OS i Rio så träffade jag dessutom på hennes bedårande föräldrar, två människor med fötterna på jorden, väldigt jordnära.

Penny Taylor. Basketspelare från Australien. En världsspelare som valde att avsluta sin karriär för två år sedan. Den första WNBA-matchtröjan som jag köpte var en Penny Taylor-tröja, 2011. Trots många motgångar på det personliga planet, har hon stått starkt upp och det är verkligen en sann förebild på många sätt och vis. För en månad sedan blev hon mamma till en pojke. Jag hann se henne i WNBA och i OS i Rio 2016.

Josefina Eiremo. Kaptenernas kapten. Innebandyspelare från Umeå som under sin karriär vann fyra SM-guld och lika många världsmästerskap. En varm person med ett stort hjärta. Given på den här listan.