Helén Eke: Inför seriens fjärde match

06 maj 2018 0 av admin

helenekehammarby3

Om några timmar, 15:30, väntar Eskilstuna United på bortaplan för Helén Eke och Hammarby. Ett Hammarby som har fått en bra inledning på säsongen med två vinster av tre möjliga. I premiären och nyinvigningen av Kanalplan vann man mot Limhamn Bunkeflo med 3-2, det följde man upp med 1–3 på bortaplan mot Kopparberg Göteborg. Hemma mot Växjö senast förlorade man med 1–2.
I den matchen blev Helén inbytt i den 32:a matchminuten. De 58-60 minuterna var hennes första allsvenska minuter i år.

– Det var skönt att kunna göra minuter igen, att slippa ha ont och faktiskt kunna fokusera på fotboll igen. Sen var det surt såklart att vi inte fick med oss några poäng, berättar Helén till bloggen.

Vi kom där in på hur inledningen på serien har känts?
– Det har känts bra. Vi har fått en bra start. För min egen del har det varit mycket skador, men jag är på gång tillbaka helt och hållet.

mimmimotpitea

Idag väntar ett Eskilstuna som inte alls har fått en bra start på serien. Först förlorade man premiärmatchen borta mot Djurgården, 2–1 och när man kom hem till Tunavallen i Eskilstuna, då blev det förlust mot Piteå med samma siffror. Nere i Malmö i den tredje omgången åkte man på ett stort nederlag, hela 9–0 slutade den matchen.

– Jag tror att det kan bli en tuff match.Eskilstuna har haft en jobbig start, men alla matcher är tuffa i den här serien. Jag tror dock vi har bra koll på deras styrkor/svagheter och kan utnyttja det.

# En klassisk fråga, vad tar du med dig från veckan?
– Skönt att kunna träna fullt i princip, njuter av det. Vi har också haft tid att rätta till lite detaljer så det känns bra.

# Finns det något att lägga till?
– Vi hoppas att många bajare hittar till Eskilstuna.