Helén Eke: Om de första 90 minuterna

Helén Eke: Om de första 90 minuterna

10 maj 2018 Av av admin

Hammarby förlorade borta mot Eskilstuna med 1–0, men för Helén Eke så var det hennes första 90 minuter i år i allsvenskan. Något som vi frågade om hur det kändes?


helenekehammarby3

– Helt ok, men vi gör ju som lag ingen bra match, men det var skönt att äntligen kunna spela 90 minuter.

# Helt ok säger du, vad tar du med dig från de 90 minuterna?

– Att jag har något att utgå ifrån. En måste ju börja någonstans och formen är inte på topp ännu, såklart. Men det kommer. Det är skönt att tänka fotboll istället för rehab, säger Helén Eke.

Närmast väntar Piteå IF på bortaplan, den 20:e maj, sedan följer Linköping och Djurgården på hemmaplan, 24:e och 27:e maj. Där den sistnämnda spelas på Tele 2 arena och publikrekordet i allsvenskan är tänkt att slås.

– Det kommer bli tre tuffa matcher på en vecka. Vi tränar imorgon (läs idag torsdag), men sen är vi lediga i helgen. Välbehövligt.
Vi gjorde det bra mot dem i cupen och kommer hinna kika på det och såklart lite nyare klipp också, för att se vad vi ska ta med oss till den matchen, berättar Eke.

# Att Piteå har fått en såpass bra start på serien, överraskar det på dig eller är det väntat?

– Piteå är tuffa att möta. De spelar enkelt och gör få misstag. Samtidigt har ju vissa andra lag inte levererat
Men ja, lite överraskad är jag ändå.

# Nu när det har gått fyra matcher, vad går det att säga om serien?

– Serien är hittills oberäknelig. Det finns inga ”säkra” matcher och alla ”experter” som har tippat oss i botten verkar inte ha koll i år heller.

# Är det någon i laget som har överraskat på dig?

– Elise (Elise Kellond-Knight, ny australiensk spelare med 95 landskamper/ett mål, defensiv mittfälltare) Hon tillför mycket redan.

Anders Andersson