Inför Alvik-Telge

Inför Alvik-Telge

02 december 2019 Av av admin

Ikväll väntar ett möte mellan Alvik och Telge i basketligan. Jag har ställt några frågor till Alviks lagkapten Paula Juhlin.
Matchen sänds förövrigt på SVT Play. 18:55 börjar sändningen och 19:00 är det uppkast.

Till att börja med, hur har du upplevt inledningen på säsongen personligen och för laget?

– Starten på säsongen har varit bra. I Svenska Cupen har vi tagit oss till Final Four som spelas sista helgen i januari uppe i Luleå. I serien har vi vunnit alla matcher förutom två riktigt tighta matcher som vi förlorade med två poäng mot Luleå och Umeå.

– Vi hade ledningen i slutet av båda men klarade inte riktigt avsluta matcherna som vi ville. Efter det har vi fått in en ny spelare som heter Shanity James och nu känns det som att vi har en bredare och starkare trupp vilket är skönt. För egen del har det gått ok men såklart kan man alltid prestera bättre.

• Telge hemma ikväll, dina tankar på den?

– Det känns kul att möta Telge hemma ikväll. På försäsongen vann vi mot dem hemma men förlorade borta så jag tror att det kommer bli en jämn match. De har ett väldigt starkt lag på guardpositionen i år och flera spelare i laget är riktigt bra skyttar. Ska vi vinna matchen ikväll tror jag att vi måste kontrollera deras skytte och utnyttja vårt längdövertag.

• Klara Lundquist vänder hemåt nu, hur skulle det vara att få henne tillbaka i laget?

– Såklart det skulle vara grymt att få tillbaka Klara i laget. Hon är en av svensk baskets bästa spelare och alla lag i ligan skulle antagligen vilja signa henne.

• Berätta lite om vad du jobbar med inom Alvik Basket?

– Jag jobbar på Alviks kansli med läger och turneringar. Det är både läger som Alvik arrangerar själva på höst-, sport- och sommarlov, en 3×3 turnering som vi har efter nyår och sen ett stort uppstartsläger på Gotland som hela föreningen åker på varje säsong.
– Det kan också innebära att arrangera RM, SM, Easy Basket eller Basketligan special i Åkeshov på helger. Ett väldigt varierande jobb! Just nu jobbar jag också med

– Just nu jobbar jag också som projektledare på SBL Dam för ett projekt som heter Girls Camp. Det är något som startade förra året och ska uppmuntra unga tjejer att fortsätta spela basket. Förra året hölls fem läger runt om i Sverige men i år vill vi att fler föreningar ska få chansen att arrangera och ansökan har precis kommit ut nu. Det känns väldigt roligt att få jobba med så mycket basket på ett annat sätt än vad man tidigare gjort som spelare.