Dahlkvist hörna x 2

Dahlkvist hörna x 2

02 februari 2021 Av av admin

Här kommer två avsnitt av Dahlkvist Hörna, det första från vecka 3 och det andra från förra veckan (vecka 4).* Hur har veckan varit?
– Den har varit bra. Äntligen har Emma ÅZ fyllt 30 år och därmed kategoriseras i samma åldersklass som mig!

Det har fortfarande kommit en hel del snö, det gjorde att du missade sko och klädprovningen igår (torsdag), hur fortgår skottningen? Du har möjligtvis inte gjort en snögrotta?
– Det är för mycket snö. Speciellt när jag bor i hus och måste hålla efter. Jag har inte kunnat hålla i handskottningen utan fick köpa hjälp av en traktor för att få bort all snö.

* matchtröjorna som jag budade hem, din och Sarahs har nu anlänt till mig, om du själv fick välja, vems tröja och varför skulle du vilja äga?

– Jag skulle välja Martas i Orlando den är lila med siffran i regnbågens färger. Sjukt snygg tröja och en av världens bästa spelare!

* om du fritt hade fått välja ut en elva, dig inklusive, en bänk på fem och en ledare. Hur skulle ditt dröm-UIK ha sett ut? Allt ifrån tidigare spelare och forfarande aktiva. Det ska vara spelare som du har spelat med.

– Ulla-Karin Rönnlund Emma Berglund – Johanna frisk – Linda Sembrant i backlinjen Mittfält Caroline seger-Malin Moström-Malin Diaz Fri roll – Marta Forward Anja mittag- Hanna Ljungberg -Lotta Schelin

Avb: Ramona Bachman, Frida Östberg, Oliva Schoug, Victoria Svensson, jag själv

* Vad har varit veckans …
– Höjdare (höjdpunkt)?

– Futsal, vi fick spela ”vinnaren står kvar”

– LVP (Lisas värdefulla spelare) på träningarna?
– Vilma Koivisto, trots hennes unga ålder så är hon en oerhört smart spelare som har fin bollbehandling och kliniska avslut. Hon har visat framfötterna denna vecka!

– Citat ”det viktigaste är att vara lång” Tilde Westman

Vecka 4;

Hur har veckan varit?
– Den har varit bra och vi har hunnit med 6 fotbollspass och 2 gympass denna vecka.

* Det har varit ett litet träningsläger i helgen, berätta lite om det?
– Vi har varit i Luleå och tränat på en fullstor plan. Blir såklart större och längre löp och passningar. Var väldigt bra att få känna på det spelet, vi är annars i en mindre hall och de blir ganska tajt spel.

* Vi har nu avverkat januari månad, hur har du upplevt månaden som sådan?
– Komma igång månad, nu kan vi utveckla och bygga vårt spel. Samuel har fått en bild av spelare och de är väl dags att forma laget.

Vad går det att ta med sig till februari?
– Vi ska vara noggranna i kvalitén trots att vi är inne i en liten hall. Vi har vår första träningsmatch 7 februari och det blir en bra värdemätare.

* Något som du vill berätta om som har hänt?
– Vi har en grym materialare som bokstavligen springer för att hämta bollar och samla koner. Tror aldrig jag sett en så engagerad materialare förut!

* Vad har varit veckans … – Höjdare (höjdpunkt)?
– Att Andre (ass tränare) fick de svettigt på träningarna när han fick agera spelare.
– LVP (Lisas värdefulla spelare) på träningarna?
– Olivia, hon går alltid 100% och har en följsamhet i spelet som är otroligt nyttigt för vårt lag. Tips är att följa Olivia i matcher eller träningar för hon gör så mycket för laget som inte alltid syns!

Citat: Sarah – ”alla bara sparkar ner mig” (säger hon som är snabb i fötterna och gör så hennes motståndare inte hänger med och tyvärr träffar fötterna istället för boll)