Simon Sjögren inför kvalmatch fyra till SSL

Simon Sjögren inför kvalmatch fyra till SSL

14 april 2021 Av av admin

Imorgon torsdag gäller det för Karlstad IBF herrar att vinna igen för att SSL-kvalet mot Djurgården ska gå till en femte och avgörande match i Stockholm kommande onsdag. Djurgården leder matchserien med 2–1 och kan därmed gå upp i Svenska Superligan imorgon via seger.

* Till att börja med, tremålsskytt senast i Stockholm. Dessutom har du varit lyckosam den 11 april tidigare genom åren. Vad var det som gjorde att det stämde bra i söndags?


– Det verkar vara ett bra datum, haha.
– Jag tycker att vi hade långa bra anfall som till slut gjorde att det fanns luckor att skjuta förbi, det var bra fart på fötterna och en stabil defensiv helt enkelt, säger tremålsskytten i söndags Simon Sjögren.

Simon kom in i laget igen under säsongen, utlånad ifrån Skoghall. Detta då division 1 herr stängdes ner i avvaktan på om spel i serien skulle återupptas. Men det blev inget mer spel för Skoghalls IBK och de andra lagen i division 1. Så därför kunde han fortsätta spela med Karlstad.

På tio matcher i grundserien blev det sju mål och åtta framspelningar, 15 poäng. Nu i kvalet har han noterats för sex mål och fem passningar på sex matcher. Tre av dem målen kom som sagt i söndags. Ett fint facit för Sjögren som senast Karlstad tog klivet upp till Svenska Superligan 2014/2015 avgjorde den matchen i sudden mot Göteborg IBK.
Simon har en näsa för det med att avgöra.

* Är det bara att fortsätta på den inslagna vägen imorgon?

– Det finns såklart saker vi kan förbättra, men vi tar såklart med oss farten och vi har en bra känsla inför imorgon, säger Simon Sjögren.

* Hur har det varit sedan matchen i söndags? Jag tänker på träningar och dylikt.

– Vi har haft fokus på återhämtning samt pp (poweplay) och box (play) , mycket detaljer för att vara så fräscha som möjligt tills imorgon.

* Du säger att ni ska ta med er farten och den bra känslan. Vad blir nyckeln tror du?

– Att våga spela vårt spel, tro på det vi gör. Sen ett attans hem–jobb när vi förlorar boll, för Djurgården är väldigt duktiga på sina omställningar.

* Något i övrigt och lägga till?

– Vi har inte tänkt att avsluta säsongen imorgon, vi kommer att göra allt och lite till för att få en avgörande match i Stockholm  , avrundar Simon Sjögren.

Anders Andersson