Dire Straits – Arvika Basket

13 August 2021 Off By admin

Det är något med den här låten och Arvika Basket. Den tar en tillbaka till tiden när Arvika Basket var som bäst och skördade framgångar i Sverige och Europa. En tid när man fyllde Sporthallen till sista stolen och folk stod upp i trappgångarna. Tänk att en själv fick uppleva det sista SM-guldet på plats, 1994, Jennifer Azzi var en stor anledning till att det blev guld i finalen mot Stockholm Capitals.

Två år senare i Atlanta var hon med och vann OS-guld när USA besegrade Brasilien i finalen. Det guldet var början på USA överlägsenhet, i Tokyo-OS tog man sitt sjunde raka guld, 1996, 2000, 2004, 2008, 2012, 2016, 2020 (2021), Diana Taurasi och Sue Bird har varit med på fem av dom. 04–20.

Jag själv har sett 12 och 16 finalerna på plats. Dire Straits, var det och dom var med i reportaget i sportspegeln om Arvika Basket på den tiden. Vad annars? Ett reportage som var filmat i Taserudshallen. En hall som en annan har spenderat många timmar i tränandes friidrott, basket och handboll. Se där, där fick ni en historielektion utifrån en låt.

Anders Andersson
Karlstad 13/8-2021