Venera är redo för Bollstanäs hemma

Venera är redo för Bollstanäs hemma

20 August 2021 Off By admin

BP hemma och Alingsås borta senast, de två starter som Venera Rexhi (uttalas Redji, nu vet ni som ska kommentera Mallbacken om det) har gjort. Annars har det blivit nio inhopp under säsongen på elva matcher. Venera tycker att hon tog chansen senast mot Alingsås.

– Jag har känt att det har gått bra på träningarna och jag har gjort bra ifrån mig, så det var roligt att jag kunde visa Jonas när jag fick chansen att jag är bra, säger Venera som tackade för förtroendet genom att stå för en fin insats. En insats som uppmärksammades av flera supportrar runt om i landet.

* Kan det bli en fin höst för Venera?

– Som det känns på träningarna nu så tror jag det, jag ska se till att göra allt jag kan för att hjälpa laget, säger mittfältaren med Motala som ursprungsadress.

Framförallt vill Venera bidrag med sin offensiv, passningar och mål.

– Det är vad jag är här för att göra, jag vill bevisa för tränarna och alla runt omkring Mallbacken och speciellt mig själv att jag är bra.

I matchen mot Alingsås borta var Malin Ahlberg tillbaka på mittfältet i Mallbacken. Venera tycker att det bra att hon har kommit tillbaka till laget och Malins comeback har lyft laget.


– Hon har varit i klubben tidigare och vet vad som gäller, jag tycker att hon gjorde en bra match mot Alingsås. Det är en teknisk spelare med ett lugn med bollen, hon kommer att bidrag med väldigt mycket positivt, som assist och mål och vara en stark spelare på mittfältet.

– Malin kom in och levererade direkt, det märktes inte att hon hade varit borta sedan förra säsongen. Jag tror att hon har det i sig, säger Venera.
Venera fick medhåll av assisterande tränaren Kathlene Fernström

– Malins comeback har stor betydelse, hon har 100 procent inställning och är en spelskicklig mittfältare som bidrag med mycket energi och glädje. Malin är verkligen en lagspelare.

Imorgon lördag väntar Bollstanäs hemma på Strandvallen. En match som Venera tror kommer att bli tuff. BSK har under uppehållet värvat för att försöka bli kvar i elitettan. In har bland annat Linda Nieminen (Älvsjö 2020), Julia Ekholm (comeback), Simone Edefall (Djurgården 2020), Man har inlett hösten med två 0–0 matcher hemma mot Jitex och Uppsala.

Avståndet upp till Sundsvall ovanför nedflyttningsstrecket är sju poäng och vi har 33 poäng till att spela om. Sundsvall har man på bortaplan den 4 september.

– Vi går för vinst, det är det enda.
– Men det kommer att bli tufft, för Bollstanäs är ett tufft lag. Det gäller för oss att ha samma inställning som emot Alingsås borta. Det har känts bra på träningarna fram till matchen, säger Venera och avrundar.
– Vi tar med oss vårt defensiva jobb ifrån Alingsås, vi kämpade verkligen som ett lag och det gav utdelning i det offensiva.

15:00 är det avspark.
Strandvallen. Men kom i tid för att undvika köbildning.


Anders Andersson
Karlstad 20/8-2021