Venera Rexhi inför Sundsvall hemma

Venera Rexhi inför Sundsvall hemma

14 October 2021 Off By admin

Säsongerna 2018 och 2019 spelade Venera Rexhi  för lördagens motstånd Sundsvall DFF i elitettan. På 45 matcher där hon startade 42 blev det 13 mål för mittfältaren som ser fram emot mötet på lördag.

– Det var två bra år, speciellt första året 2018, då hade vi en väldigt bra tränare Mattias Nylund (allsvenskt med GIF Sundsvall, AIK, Trelleborg och med en A-landskamp mot Mexiko 2005 på meritlistan), jag minns det som ett bra år.
– Vi gjorde det bra och man fick gör många mål då (nio stycken 2018). Så det är bara positiva saker jag bär med mig från den tiden. Jag saknar staden och tjejerna i laget.

* Vad kännetecknar Sundsvall som stad?
– Dom har fotbollen, den är väldigt stor där och ishockeyn. Men mesta dels fotboll med superettan på herrsidan. Man fick träffa dom vid sidan av planen och se hur dom tränade.

* Hockeyn tänker du på grannkommunen Timrå?
– Jajamän, där har jag varit och kolla någon match, jag är inte så förtjust i hockey men det var kul att vara iväg och kolla på. Bra tryck.

* Matchen som sådan, dom har gjort en väldigt bra höst.

– Det har jag sett, dom har värvat lite Ebere Orji, (lån i juni från Kalmar), kommit dit, det finns många bra spelare som spelar där nu.
– Sedan har vi en knäskada på Ida Markström som var ett väldigt stort tapp för dom, det gynnar oss att hon inte är med i bilden. Samtidigt vill man att hon ska vara på planen och få träffa henne här.

* Hon kanske åker med laget?
– Jag hoppas att hon kommer, det hade varit kul och se henne.

* Hur många spelare är det ifrån din tid där?
– Många från B-laget som kom upp till oss, det kan vara sex spelare, jag har inte så stor koll på det, men något sånt.

* Det är dom och Jitex som har gjort en bra höst…
– Ja, Jitex var också väldigt bra, det var en tuff match när vi mötte dom.
– Målvakten Emma Lind har jag spelat med i Linköping Wildcats (ett talang-lag som fanns fram till 2012), man vet vilken typ av målvakt hon är, väldigt duktig. Det var svårt att få in en boll på henne.
– Jag tror att hon kan gå högre upp än Elitettan.

* Hur ser veckan ut?
– Vi har tränat på måndag, tisdag, torsdag sen är det bara att köra på som vi har gjort. Vi krigar på träningarna, pushar varandra, försöker göra det bästa av dom fyra sista matcherna som är kvar. Som det ser ut nu, senaste matchen gick det bra, 4–2, äntligen lossnade det, det tar vi med oss till Sundsvall. Jag tror att det kommer gå bra.

* Elin Svahn är tillbaka i träning..
– Det är jättekul och se att hon är tillbaka, det känns som det har gått snabbare än förväntat och det är kul att hon är med igen och skönt att kunna skjuta på två målvakter och inte behöva skjuta på en hela tiden, det har varit jobbigt för Emma också och inte ha någon annan målvakt med sig.

– Jag tycker att vi har gjort det bra överlag allihopa, vi är ett lag och vi gör det tillsammans.

Venera avrundar;
– Vi går för vinst.

Strandvallen nu på lördag 14:00.