Målfest på Nya Kolsvik – IF Nyedshov förnedrade!

Målfest på Nya Kolsvik – IF Nyedshov förnedrade!

02 August 2022 Off By admin

Gå och se på lokalfotboll, du kommer att få se många mål sa dem. Jag tog och åkte iväg med bilen under måndagskvällen till Sunne. Molkolmslaget IF Nyedshov skulle möta IFK Sunne på bortaplan, en match i herrarnas division fyra och med ett hemmalag som premiärspelade på sin nya hemmaplan. Man hade bytt Kolsviks Idrottsplats till Kolnäs och Nya Kolsvik som anläggningen hade fått som namn. På den tidigare planen som IFK Sunne hade haft som hem sedan 1936 kan det bli bostäder.

Sunne tog kommandot i matchen efter en halvtimme, Hovet skapade två farliga lägen inom loppet av bara några minuter vid ställningen 2–0. Ett mål för dem i det läget och de för dagen gulfärgade IF Nyedshov hade nog orkat att kämpa på mer. Men innan halvtid hade vi 3–0 på resultattavlan.

Molkoms stolthet hade innan matchen gjort 15 mål och släppt in 30. I den andra halvleken rann det på bakåt. 47:e, 62:a, 68:e, 83:e och 89:e. 8–0 till Sunne som befäste sin tredjeplats i tabellen. Division 4 värmlands leds av KB Karlskoga på 34 poäng och tolv matcher spelade, tvåa är Forshaga IF på 33 poäng och tretton matcher, IFK Sunne har 26 poäng på en tredjeplats och tretton matcher, Töckfors IF som coachas av Milenko Vukcevic är fyra på 22 poäng och tolv matcher.

Jag tror nog att IFK Sunne kommer att trivas på nya kolsvik, en anläggning där man redan idag har haft delar av sin verksamhet. Dessutom är det nära ifrån E45 som går förbi Sunne. På andra sidan planen hittar vi Selma Spa, en anläggning som man når via en gångtunnel under vägen. Dessutom är det väldigt nära till fryken. Se där, ett fint upplägg för träningsläger om någon förening/lag vill komma till Sunne och hyra in sig.IF Nyedshov får komma igen i nästa omgång. Då möter man Forshaga IF hemma på Molkoms IP nu på fredag. En tuff match, men hemma i Molkom är det flera lag som har fått åka hem med noll poäng. IFK Sunne har IFK Skoghall på bortaplan den 8:e augusti, en måndagsmatch igen.


Anders Andersson
Karlstad tisdag den 2:a augusti