Drömbasket i första perioden bäddade för storseger för Arvika

18 November 2012 0 By admin

Det hade inte gått långt av matchen innan West Basket hade tagit två timeouter. Men det hjälpte föga. Arvikas Baskettjejer fullständigt körde över hemmalaget och siffrorna efter de första tio minuterna var 29–5.
West började pressa först i den tredje och fjärde perioden, men då var det redan kört.
Arvika kunde till slut vinna med hela 84–63 (47–21).
– Gör vi som vi ska blir vi svårslagna, säger Sara Norlander efter segern i Göteborg.

När Arvika Baskets tjejer klev in i säsongen gjorde man det med endast en träningsmatch i benen. En match borta mot nybildade laget Solstadens Basket. Men allt eftersom har man fått spelet att fungera och har blivit mer samspelta. Idag söndag väntade West Basket på bortaplan och snacka om drömöppning i den första perioden. Arvika spelade rena drömbasketen och man plockade fram ett skytte som det inte går att försvara sig emot. Låt gå att West Basket till-lät Arvika att ta skott men det var en fröjd för ögat.
Dessutom var det inte bara en spelare som var framstående, vi hade ett helt lag som gjorde det bra och fortsätter man så här kommer segrarna att ramla in på löpande band.

Hemmalaget kom tillbaka i den tredje och fjärde perioden. Men det var som sagt inget snack om saken. Arvika var det bättre laget sett över 40 minuter och dessutom säger 50 procent i tvåor och treor en hel del.

– Det var fantastiskt bra procentuellt skytte från vår sida och riktigt roligt. Sen spelade vi bort deras zon totalt. Det är en trygghet som vi får ta med oss till matcherna som väntar, just det att vi kan spel bra mot zonförsvar, tyckte Sara Norlander efter matchen.

# När upplevde du det här flowet senast?

– Jag tror vi har haft det emellanåt hemma. Men jag brukar glömma bort varje match efteråt, tyvärr. Men just det att samtliga spelare som spelade gjorde poäng, det var riktigt roligt att se, säger Sara Norlander och fortsätter;
– Sen känns det som vi är sex spelare som vet vart vi har varandra utan och innan och vi vet våra roller. Det är en oerhörd trygghet att ta med sig till nästa match. Sen när vi spelar som vi gör i försvaret är vi svår att göra poäng på.

# Det måste betyda oerhört mycket för det unga laget att de har dels dig och Hanna Karlsson?

– Det är klart att det är så, vi tillför en trygghet och hel del poäng. Även jag har börjat komma igång med skyttet, så har det inte varit tidigare genom åren.
– Jag ser Hanna Karlsson som en defensiv bra spelare, hon är väldigt duktig där, men nu har hon också börjat komma igång i anfallet igen och det tackar vi och tar emot. Det kan bli riktigt roligt framöver, säger Sara Norlander och avrundar.
– Idag spelade vi mot långa spelare men vi tog ändå returer defensivt som offensivt bra genom matchen. Gör vi bara det vi ska göra blir vi svårslagna.

Närmast väntar Kringlan Basket hemma i Sporthallen på lördag.

Poäng; Arvika: Helena Klingberg 25, Hanna Karlsson 22, Sara Norlander 12, Louise Johnsson 10, Madeleine Johnsson 10, Frida Michold 2, Johanna Ezra 2, Natalie Hultberg 1.