IKSU fortfarande bäst i stan – bloggen levererar

10 January 2013 0 By admin

Jag konstaterar att IKSU fortfarande är bäst i Umeå efter kvällens drabbning hemma i IKSU-hallen. Men det blev en tuff drabbning mot ett hårt jobbande IBK Dalen, som hittills har gjort det bra under säsongen under ledning av Urban Karlsson.

Men till sist var storasyster bäst och kunde vinna välförtjänt med 5–3. Dessutom gav det 50 kronor till “Bissen Brainwalk“, för varje mål som IKSU och IF Boltic gör den här säsongen skänker jag tio kronor till forskning kring hjärnans alla sjukdomar. Hittills är IKSU uppe i 94 mål på 15 matcher, IF Boltic har gjort 60 mål på 13. Det innebär 154 mål och 1 540 kronor än så länge.



Det var kul att se att både Elin Tjärnström (bilden ovanför) och Frida Eriksson var tillbaka igen. Frida Eriksson låg bakom Iza Rydfjäll 2–0 mål och Elin Tjärnström satte 3–2.



När matchen stod och vägde i slutskedet och det såg ut att gå till sudden, klev Cassandra Edberg (bilden ovan) fram och avgjorde. Det återstod då en och 28 av matchen. Hemma mot Rönnby (22:a december, 2012) föll det avgörande målet med fyra minuter kvar, då hette segerskytten Victoria Wikström.
Det här kan vara en styrka att ta med sig till kommande matcher, att kunna avgöra täta matcher i slutet. För man får inte underskatta ett bra självförtroende och såna här vinster ger en bra självkänsla.



Tidigare IKSU-spelaren Emma Torikka (förra säsongen, närmast i bilden ovanför) var tillbaka i hallen och gjorde sin första match i Dalen tröjan (spelade kort i IBK Dalen 2005). Hon kvitterade IKSUs ledning i den sista perioden och höll på att även göra 4–3, hennes skott gick precis ovanför målet. Tänk vilka rubriker det hade medfört i morgondagens tidningar.
Jag är övertygad om att hon kommer att lyfta IBK Dalen än mer och att de blir att räkna med i SM-Slutspelet.

I övrigt kan jag konstatera att jag förhoppningsvis kommer ha bättre fart på mitt bloggande under 2013. Redan nu är jag uppe i två inlägg och ni kan förvänta er betydligt fler inlägg framöver. Bland annat ska jag komma igång med en intervjuserie och där är redan första intervjun gjord. Jag har tänkt att publicera den i olika delar med början om två veckor. Jag kan avslöja så mycket som att det rör sig om en mycket duktig skribent från Skellefteå”


Till sist; Lev väl och älska livet!