Dagens bild; Pia Sundhage

16 January 2013 0 By admin

pia
Dagens bild hämtar jag från USA, Phoenix, november 2011. Bilden föreställer Pia Sundhage som har en gedigen lista som spelare och tränare. Fyra SM-guld, ett EM-Guld, VM-brons, EM-silver, EM-brons (som spelare). Dubbla OS-guld och VM-silver med USA. Årets idrottskvinna 2008, årets damtränare (FIFA-galan, för 2012) och nu i dagarna årets ledare i Sverige.
Det ska bli intressant och följa henne nu och se vad hon kan göra med det svenska landslaget. Ett landslag som jag tycker andas optimist inför stundande europamästerskap på hemmaplan. Vi har alla möjligheter att kunna ta hem EM:et, såpass bra lag har Sverige. Och nu med Pia Sundhage som tränare kan det gå vägen. Jag tror att hon kan få det sista lilla som krävs för att kunna bli mästare.

Det kommer givetvis bli tufft. Vi har Tyskland, Frankrike, England, Norge men även Island. Många nationer är med och gör upp om det, då kan jag tänka mig att det måste vara skönt för spelarna att ha en tolfte spelare (publiken) bakom sig.
EM:et pågår mellan den 10–28:e juli. Göteborg, Halmstad, Växjö, Kalmar, Norrköping, Linköping och Solna är värdar.

Handboll ikväll. Hellton hemma mot Skara.
En match där Karlstadlaget var klasser bättre och kunde vinna välförtjänt med 34–24.
Det gör att man klättra uppåt och kan ta sig över på rätt sida strecket i tabellen. Just nu ligger Hellton på kvalplats nedåt – ur allsvenskan.

Matchens delikatess stod Johanna Olsson för när hon fintade bort hela Skara och friställde  Linda Johansson som inte kunde förvalta läget, utan hon sköt stenhårt i ribban.

Nu; sömn.
I morgon; upp och gå tidigt.
Det är dags att jag kommer igång.