Var är kärleken?

09 November 2016 0 By admin

Det finns mycket man vill skriva om valet i USA, men frågan är vad man ska säga om valet av president. Jag har varit i kontakt med många av mina amerikanska vänner och merparten av dom är oroade inför framtiden som nu väntar, en del av dom är rädda för sina liv, vågar dom verkligen vara som dom är. För det är mycket hat, diskriminering, segregation i luften. Det är en otäck tid vi lever i.

När jag senast var över till Phoenix, 2014,  så såg jag bland annat en man, “vit”, som gick runt med en kaffetermos och hade svastikan på den, när jag visade en av mina basketvänner bilden så skakade han bara på huvudet. Där har ni en grej i omröstningen, hur dom olika grupperna röstade, vita män röstade i större utsträckning på Donald Trump medan svarta män och kvinnor för den delen la sin röst på Hillary Clinton. Vi har där en uppdelning och något som splittrar landet och världen för den delen. Jag har via sociala medier läst att befolkningen i delstaten Kalifornien vill bryta sig loss från USA och bilda en republik. Den delstaten vann Clinton.


En av mina amerikanska vänner skrev ett oroande inlägg och berättade att om Donald Trump vinner valet, så skulle hon ta sin flickvän till tingshuset och gifta sig. Innan något händer med rättigheten att gifta sig som samkönat par, det om något är oroväckande, när människor inte känner sig trygga och inte litar på att rättigheten och det som vi hetrosexuella tar för givet bibehålls nu efter utgången i valet. Donald Trumps vice presidentkandidat, Mike Pence, är homofob och har svarat för flera attacker mot homosexuella. Bland annat skrev han på ett lagförslag om att samkönade äktenskap skulle ge fängelse i staten Indiana, 2013. Märkligt.

Vilken värld lever vi i?
Ja, frågan är det, även här i Sverige så rusar “mörkermännen” och “kvinnorna” fram och vi har val om två år.
Förhoppningsvis väcker det här valet oss innan det är försent.


Dagens låtar? Where is the love Black Eyed Peas och Dixie Chicks Not ready to make nice


Nu ser vi till och kämpar för en bättre framtid på den planeten vi lever på. Vi ska inte låta hat och rädsla ta över.

Anders Bo Gunnar Andersson
Karlstad 11-09-16

Fotnot:
Källa: http://www.lgbtqnation.com/2016/07/mike-pences-top-seven-homophobic-moments-many/