10 november – magisk onsdag i Haparanda!

10 November 2016 0 By admin

flyg

Idag för sex år sedan, en onsdag, upplevde jag en magisk resa till Haparanda med IF Boltic. Den började väldigt tidigt från Karlstad med buss till Arlanda, jag minns att det snöade kraftigt och längs vägen kunde man se tydliga bevis på det. Jag försökte sova, tvn på bussen visade Kurt Olsson – filmen om mitt liv som mig själv. I närheten av Karlskoga tror jag det var så låg det ett hjul ifrån en lastbil efter vägen. Väl framme på flygplatsen var det att kolla packningen, ordna med biljetterna och dylikt. Planet blev försenat så vi hade gott om tid på oss på Arlanda.

profilbildsupport

Under tiden innan planet kom iväg till Luleå så hann jag träffa på skidskyttetränaren Wolfgang Pischler och förevigade det ögonblicket med en IF Boltic-halsduk. Jag fotade Ted Wiklund  och Henrik Jönsson med Björn Ranelid.
Dessutom skulle en av fansen från Vålbergs-ligan åka med samma plan, mentalt. Väl framme i Luleå käkade vi på en restaurang inte så långt ifrån flygplatsen, matchen blev flyttad på en kvart och vi tog oss iväg.

23paus

Jag vill minnas att det var faktiskt inte så många åskådare på matchen, jag tog tidigt plats i pressrummet för att rapportera hem om matchen. Det vart en riktigt nagelbitare. Boltic gick ifrån tidigt till 1–3 och efter första halvleken var ledningen 2–3. I den andra kom 2–4 tidigt. Men Haparanda kunde komma ikapp till 4–4. Vi fick 4–5, 4–6. Pulsen var hög och med tio minuter kvar kunde Haparanda reducera till 5–6.
Resten av matchen blev det kämpatag för att kunna ta första segern den säsongen. Glädjen när domaren blåste i pipan och matchen var slut går inte att förklara. Det var magiskt.

http://www.everysport.com/sport/bandy/elitserien-herr/elitserien/event/2010-11-10/haparandatornio-bk-if-boltic-goeta/20359680

lycka

salenframformartin

I omklädningsrummet var stämningen på topp och man sjöng på  Ernst Rolf bättre och bättre dag för dag. Supportern från Vålbergsligan som var själv på andra sidan planen gjorde man sälen för. Efter matchen vände vi till Haparanda Stadshotell och firade segern i bastun/relaxen. Jag minns att jag skrev en artikel om matchen och efter det anslöt jag till firandet av segern.

Det är ett fint minne. Segern är också den senaste som IF Boltic har tagit i högsta serien, elitserien. 10 november 2010.


Dagens låt? Ernst Rolf – Bättre och bättre dag för dag


Till helgen inleder IF Boltic den här säsongen med att möta IFK Kungälv på bortaplan, helgen efter är det hemmapremiär mot Frillesås på mentala Tingvalla Isstadion.

Ha det gött
Anders Bo Gunnar Andersson
Karlstad 11-10-16