Helén Eke: Avsnitt ett – bara tio dagar kvar till seriepremiären

04 April 2018 0 By admin

Bara tio dagar kvar. Knappt en vecka återstår tills Helén Eke och Hammarby löper ut på Kanalplanen för allsvensk premiär hemma mot IF Limhamn Bunkeflo. Lördag den 14:e april för att vara tydlig. Under säsongen kommer ni att kunna följa Helén och Hammarby på den här bloggen. Det kommer vara allt ifrån intervjuer, texter, bilder och något videoklipp.

Den första texten handlar lite om hur Helén har upplevt försäsongen och vad hon ska jobba på för att kunna vara med i premiären mot IF Limhamn Bunkeflo.
En match som är ny-invigning av idrottsplatsen på söder.

fotbolleke2

# Hur har du upplevt försäsongen?

– Rörig, mycket fram och tillbaka. Nya ledare, spelare och planer. Vi har inte kommit hem till Kanalplan som vi hade hoppats på. Förutom att vi har haft mycket skador och sjukdomar, så har truppen tagit det väldigt bra.
– Vi satt och pratade om det igår (läs fredag den 23 mars) att den rörigaste veckan vi var med om, då gick vi och tog poäng (Svenska Cupen) mot Piteå som kom trea förra året. Vi gjorde en jättebra prestation. Sådana saker gör att man blir chockad över oss, berättar Helén och fortsätter:
– Det kan stärka en och det tar vi med oss in i säsongen. Det bådar ändå gott om man tänker vidare från förra säsongen, det känns lovande. Man vill bara köra igång ordentligt och ha alla friska och hela.

Om fem dagar väntar genrep mot AIK. Påskhelgen som har passerat förbi nu, så har man varit lediga från matchandet och har kunnat vila sig inför vad som väntar ska.

– Eftersom det är bara en match kvar innan serien drar igång, så kommer vi kanske att spela mycket på träningarna, för att få ihop det. Det hoppas jag på, säger Helén Eke.

Vi kommer där in på Kanalplan och en planinspektion som gick bra och har betytt att Hammarby har fått komma hem.
– Vi har äntligen fått komma hem och börja träna på kanalplan, berättar en glad Helén Eke.

fotbolleke5

När jag snackar med Helén har Hammarby precis mött Kvarnsveden i en träningsmatch på Årsta Idrottsplats. Man vann med 2–1, men det var flertalet spelare, inklusive Helén, av de ordinarie som inte spelade. Men hon är inte orolig.

– Kvarnsveden var mycket bättre än jag trodde, de kommer säkert att bli ett topplag i elitettan. Första delen av matchen/första halvleken var sådär, sedan ryckts det sönder när vi gjorde byten. Alla som kom in gjorde det bra, men samspelet blev inte helt hundra, när man inte har spelat tillsammans.
– Jag tycker ändå att vi inte vek ner oss och körde hela vägen. Sen kan man justera en del i positioner, taktik och sådär. Men vi viker inte ned oss arbetsmässigt och det är mycket man ta med sig.
– ­Vi har haft en på vissa sätt svår försäsong, när det har varit match har vi inte haft så många spelare tillgängliga. Samma sak idag (läs lördag den 24 mars), så utifrån dem förutsättningarna tycker jag verkligen att det är över förväntan. Trots allt. Inställningsmässigt och hur vi sliter för varandra.

# Vad ska du jobba på?

– Baksidan som krånglar lite, ingen bristning eller så, men en överansträngning, det kan bli så ibland. Jag tror det har hör ihop med vår knackiga försäsong. En del träningar som har snöat bort och så har man kunnat träna fullt och så har det hållit på. Lite hackigt och jag tror att då jag har haft en del skador tidigare, då har det kanske tagit hårdare på mig än de andra. Just fysiskt.
– Jag ska vila, rehaba en massa och bli bra. Förhoppningsvis spelar jag mot AIK redan. Det är min plan.

Vi kommer att återkomma innan serien drar igång den 14 april med lite tankar efter genrepet mot AIK. Bloggen kommer också att befinna sig på plats den 14:e april i Stockholm, så räkna med ett fint bildspel.