Mimmi Larsson – stjärnan ifrån Torsby!

Mimmi Larsson – stjärnan ifrån Torsby!

15 August 2020 Off By admin

Ögonblicket hösten 2015 när Mimmi Larsson på Gammliavallen skjuter kvar Mallbacken i allsvenskan. Bakom henne skymtar Madde Janogy. Fyra år senare blir dem båda bronsmedaljörer vid VM i Frankrike.

Det har hunnit och gått fem år sedan Mimmi Larsson gjorde målet som höll Mallbacken kvar i allsvenskan. Mot alla odds. Man hade förlorat i den näst sista omgången hemma mot Hammarby, 2-3. Det mesta talade för att Stockholms-laget skulle stanna kvar i högsta serien.
Hammarby hade Piteå hemma i sista, Mallbacken Umeå IK borta.

Jag minns resan upp för mig att tåget krånglade och det kom iväg sent ifrån Karlstad. Men jag hann med tåget ifrån Stockholm upp till Umeå.

Båda lagen stod på samma poäng men Mallbacken hade ett måls bättre målskillnad. Därmed skulle man klara sig om båda lagen fick oavgjort.
Den första halvleken i de bägge matcherna var mållös.
Men i inledningen av den andra i Umeå så gav Jenny Hjohlman (58:e minuten) UIK ledningen och då var Hammarby kvar i allsvenskan.
Sofie Ahlberg ville annat och kvitterade minuten senare. Framspelad av Madde Janogy.

Ett typiskt självmål gjorde att UIK åter var i ledningen. Mallbacken satsade framåt för att få till en kvittering. Självmålet kom i den 69:e matchminuten. I Stockholm stod det fortfarande 0-0.

I den 78:e minuten fick så Mimmi Larsson läget och kunde inte missa. 2-2.
Jag hade någon minut innan det målet bytt hörn bakom målet och fick därför med skottet på bild. Snacka om känsla.
Resultatet 2-2 stod sig matchen ut, nu väntade nervös väntan för Mallbacken. För nere i Stockholm spelade fortfarande Hammarby och Piteå. Det var en enorm glädje som bröt ut i Mallbacken när det förkunnades att matchen i Stockholm var slut och att den hade slutat 0-0. Mallbacken var kvar i allsvenskan.

Mallbackens IF firar att man blev kvar i allsvenskan tillsammans med mångårige supportern Anders Brogard. Brogard har inte missat många matcher genom åren, detta trots att han bor i Småland och har 50 mil upp till hemmamatcherna på Strandvallen. Imponerade.

Fem år senare, åren har tuffat på och Mimmi Larsson har via Eskilstuna United – Linköping – nu hamnat i FC Rosengård och verkar trivas och laget är väldigt nöjda med deras forwardsstjärna ifrån Torsby.
Det var som lagkaptenen Caroline Seger sa till Sportbladet efter senaste matchen mot Linköping:

– Hon har gjort det bra hela säsongen. En spelare som är otroligt viktig för vår del. Jobbar hårt i defensiven och sliter. Vissa mål hon gör är ju inte bara att hon får en smörpass eller så utan hon sliter för att få de här målen. Snyggt, säger Seger.

https://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/a/mRXXyv/mimmi-larsson-pulveriserade-linkoping-i-toppmotet

Mimmi Larsson på Malmö IP, träningsmatch i början på februari i år.

Sofie Ahlberg, Jennifer Falk (numera Kopparberg Göteborgs FC) och Mimmi Larsson efter Umeå IK-Mallbackens IF hösten 2015.

Det är en imponerande resa som Mimmi har gjort.
Hon är inne på sin sjunde allsvenska säsong.
Sammanlagt har hon spelat 139 matcher i landets högsta serie, nio i Rosengård, 21 i Linköping, 66 i Eskilstuna, 43 i Mallbacken. Av dem 139 har hon startat i 133 och blivit inbytt sex gånger. 25 gånger har hon blivit utbytt.

Sammantaget på sju säsonger har det blivit nio gula kort, men inget rött. Målmässigt har Mimmi gjort 58 allsvenska mål. Hållet formen i sig så sätter hon personligt målrekord den här säsongen i allsvenskan. Det tidigare är på tolv mål från säsongen 2016 i Eskilstuna.

Dessutom är det extra kul att det är en värmländska som har tagit allsvenskan och Rosengård med storm. När en får sitta ner och reflektera kring det så kan en inte annat än bli imponerad.
Och jag känner till att en viss Svennis (Sven-Göran Eriksson) är minst lika imponerad över dig Mimmi.

Tänk så mycket jag har upplevt genom åren i idrottsväg, det kommer jag att skriva om fortsättningsvis och ta er igenom alla minnena.

Anders Andersson
anders.andersson@andersa.se
Karlstad 15 augusti 2020