Mallbacken vann mot Alingsås – 0–2

14 August 2021 Off By admin

Det blev seger för Mallbacken på bortaplan mot Alingsås med 0–2 (0–0). Därmed har laget fått en fin start på hösten med fyra av sex möjliga poäng.
– En riktigt stabil insats från vår sida. Från en jämn första halvlek tar vi över under andra halvlek och gör både 0-1, genom Svea Rehnberg, och 0-2 av Linnea Berger. Två fina nickmål. Ett rättvist resultat genom en solid insats från vår sida, kommenterar tränaren Jonas Rehnberg matchen.

1–1 hemma mot Lidköpings FK följdes upp med en 0–2 seger mot Alingsås och det var två nickar som kom att bli avgörande i den andra halvleken. Först satte Svea Rehnberg pannan till på Ritah Kivumbi inlägg ifrån vänsterkanten. Elva minuter senare var det Linnéa Bergers tur att använda huvudet när hon nickade in 0–2.

Hemmalaget kunde inte resa sig efter det målet och därmed tog Mallbacken sin femte seger på 15 matcher. Jämför vi med fjolåret så hade Mallis plockat 22 poäng på femton matcher och hade 23–23 i målskillnad. I år är samma siffra 20 poäng och 25–18 i målfabrikation. Då innebar det en sjundeplats i tabellen, i år en åttonde.

Upp till trean Morön skiljer det åtta poäng. Då ska vi veta att tvåan (uppdaterat) Uppsala, 29 poäng, har en match mindre spelad, femman Kalmar och sjätte-placerade Lidköping möttes idag i Lidköping och delade på poängen, 1–1 (0–1) efter ett sent mål i den 87:e minuten ifrån LFK. Kalmar har därmed 28 poäng efter femton matcher och Lidköping 27.

– Jag upplevde att vi tog tag i matchen mer och mer, speciellt i den andra halvleken. Vi jobbade som ett lag i både offensiven och defensiven, säger Svea Rehnberg och fortsätter;
– Vi skapade en hel del lägen som tillslut gav utdelning. Målet var ett jättefint inspel från Ritah som tajmade min löpning perfekt. En härlig känsla.

Förutom målen tar Mallbacken med sig en hållen nolla av målvakten Elin Svahn. Mallis fjärde nolla i elitettan i år. Närmast väntar Bollstanäs hemma på Strandvallen om en vecka, lördag den 21 augusti.