Första tiden i St. Petersburg

12 September 2021 Off By Sofia Persson

Sedan den 1 september har jag varit på plats i St. Petersburg, Florida på min nya skola, Eckerd College, och mitt nya hem. Jag har fått träffa alla mina nya lagkamrater och mina två coacher. Alla är jättesnälla och har tagit bra hand om mig den första tiden. Vi är fem nya spelare i laget och 4 återvändare. Det gör oss till ett väldigt tunt lag, vilket kan bli tufft. Å andra sidan tror jag att vi kommer komma varandra närmare av att vara färre och dessutom får alla i laget chans till mycket speltid. 

Första dagarna här i USA var ganska lugna. Coacherna bjöd mig på frukost på en lokal restaurang och jag fick se lite av down town. Jag fick även en rundtur av campus, baskethallen och vårt omklädningsrum. Campus är jättefint och består bland annat av en sandstrand, sandpromenad och en pir med segelbåtar. Men baskethallen är nog där jag kommer hänga allra mest. 

Skolan började i måndags den 6/9, vilket betyder att första veckan av lektioner är avklarad. Jag pluggar psykologi och tycker att lärarna och samtliga klasser jag läser är väldigt intressanta. Dessutom har undervisningen gått tillbaks till klassrummen, vilket känns så roligt!

Basketträningarna har inte dragit igång på riktigt än, men vi i laget har spelat lite i hallen bara på skoj och utan coacherna. Nu till veckan kommer det bli mer basket, vilket ska bli spännande. Vi har mycket att gå igenom, som nya spel, rörelser och regler, innan matcherna börjar i november. Så vi har september och oktober på oss att lära känna varandra på planen och spela ihop oss ordentligt. 

Dock har vi börjat med konditionsträning 3 gånger i veckan. Vi springer utomhus på en gräsplätt och avslutar med styrketräning och sprinter på sandstranden. Vi börjar springa kl. 7 på morgonen då det blir alldeles för varmt senare på dagen. 

Annars har vi haft lagmöte, kollat på fotbollsmatch, blivit bjudna på pizza av skolan då vi i basketlaget är första idrottslaget som är fullt vaccinerade på skolan, badat i havet på campus, ätit på restaurang i down town med laget och coacherna och solat på sandstranden. Med andra ord, har jag haft en väldigt bra tid här än så länge och jag ser fram emot att komma igång med basketen ordentligt snart!