Preseason på college

28 September 2021 Off By Sofia Persson

Hej igen från Florida!

Senaste två veckorna har bestått av mycket skola, läxor och träningar. Skolan har dragit igång ordentligt nu och jag har hunnit haft mina första prov och redovisningar. När det gäller träningarna, får vi bara träna max åtta timmar per vecka fram till 15 oktober, då de ”officiella” träningarna börjar. Det är NCAA som bestämmer detta, och det gäller för alla lag och alla nivåer på college. När de officiella träningarna börjar får vi träna max 15 timmar per vecka, och senare när matcherna börjar gäller max 20 timmar per vecka. NCAA är förbundet som organiserar collegeidrotten över hela landet och de har flera olika regler som vi måste anpassa oss efter.  Det är väldigt annorlunda från Sverige. 

Så för tillfället är det åtta timmas träning i veckan som gäller. Vi har tre basketpass samt 3 konditionspass i veckan, men det är tillåtet att träna på egenhand utöver lagträningarna då det inte räknas in i de ”max åtta timmarna”. Basketträningarna har bestått mycket av att gå igenom spel, fem mot noll. Det är mycket genomgång och introduktion, och inte lika mycket spel mot varandra. Vi kör också mycket skotträning. 

Konditionsträningarna ser olika ut varje gång. Oftast springer vi olika typer av intervaller och avslutar med fotarbete och slides på sandstranden. Vi har också sprungit inomhus, haft styrketräning och simmat i poolen. 

Det är svårt att hinna med så mycket annat än skola och basket, men titt som tätt får vi tid till att bada i havet, äta middag i solnedgången och åka ner till downtown. Vi i laget lär känna varandra mer och mer för varje dag, vilket gör hela upplevelsen ännu bättre. Imorgon börjar en ny vecka, vilket också innebär en vecka närmare säsongsstart. Längtar!