Uppdatering & säsongspremiär

22 November 2021 Off By Sofia Persson

Det har hänt mycket sedan sist jag skrev. Då hade vi precis slutat med preseason, och skulle precis börja med ”official practice”. Det innebär att vi tränar basket 2 eller 3 timmar varje dag, och inte har konditionsträning längre. Hur som helst, så har vi haft fullt upp med träningar, lära oss nya spel och att försöka spela ihop oss som ett lag. Vi är ett väldigt nytt lag, som är ovana att spela ihop, så vi har haft mycket att jobba på, och det har vi fortfarande. Men det är det som är kul, att kunna utvecklas tillsammans. 

I slutet av oktober spelade vi vår första träningsmatch för säsongen mot St. Pete College. Det märktes att det var vår första match tillsammans, och att det var längesen alla av oss spelade match överhuvudtaget. Vi vann tillslut och det var det viktigaste! Sedan dess har vi spelat 3 andra träningsmatcher, men jag spelade inte i någon av dem då jag skadade knäet mot St. Pete College. Det blev 2 förluster och 1 vinst. 

Igår däremot, 20/11 spelade vi första seriematchen, eller vår första ”conference” match. Conference matcherna är de som räknas mest, och som avgör om vi går till slutspel i slutet av säsongen. Vi mötte Lynn University på bortaplan efter en 4h lång bussresa. Vi spelade bra försvar under hela matchen och höll motståndarna på låga siffror. Problemet för oss var bara att vi också hade svårt att göra poäng. I halvtid stod det 13-19 till oss, vilket måste vara rekordlåga siffror. Det kändes dock som vi hade kontroll över matchen i 40 minuter, trots att vi inte producerade mycket framåt. I fjärde quartern satte vi 4 viktiga treor som gjorde att vi äntligen drog ifrån lite. Slutresultatet blev 29-42, vinst till oss! Nu är säsongen igång på riktigt och det är så kul att spela och träna med detta laget.